_MG_6446_edited.jpg

MARTA CAPÓ MOLL

PSICÒLOGA INFANTIL

Em dic Marta, sóc graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears, B-03143.

Formada en Teràpia Familiar Sistèmica i amb experiència en l'àmbit de l'educació viva i respectuosa.

 

EL MEU RECORREGUT

Una mica sobre la meva VIDA...

Sóc menorquina. Als 17 anys vaig marxar de l'illa per començar el grau en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mentre estudiava la carrera em vaig adonar que tot i les eines i formació que se m’oferia hi havia alguna cosa que jo encara seguia buscant. Va ser llavors, arrel del documental "La Educación Prohibida", que vaig descobrir l’Educació Viva o Lliure. Des d’aquest àmbit vaig poder connectar amb la mirada de l’acompanyament respectuós i humanista. Em va fascinar la pedagogia lliure per la seva manera neta de mirar als infants i pel respecte al procés natural de desenvolupament de les personetes que acompanyem.

Compaginava la carrera amb la recerca autodidacta de la pedagogia lliure. Després amb formacions en diferents espais d’educació viva de Catalunya. Em vaig decantar per la menció de Psicologia de l’Educació i vaig realitzar les pràctiques a l’EAP de Nou Barris a Barcelona.

 

Al acabar el grau, em vaig continuar formant com acompanyant. Durant un any vaig fer de voluntària a dues escoles d’Educació Lliure a Barcelona, La Caseta i Xantala. Allà vaig tenir l’oportunitat de conèixer el dia a dia dels projectes i absorbir les grans subtileses i treballs que s’hi donen. Vaig conèixer persones i professionals meravelloses amb qui he tingut la sort de treballar i créixer durant aquests anys.

Durant el temps que vaig fer feina a La Caseta i Espai Aigua em vaig adonar de la importància que té el sistema familiar en el procés de creixement dels infants. Em vaig formar en Teràpia Familiar Sistèmica a l’Hospital de Sant Pau a Barcelona, endinsant-me en les dinàmiques relacionals i de comunicació de les famílies. Durant dos anys vaig realitzar les pràctiques clíniques supervisades amb famílies.

 

Aquesta és una professió preciosa alhora que delicada. Considero que és essencial revisar-se per poder acompanyar a una altra persona, sigui infant o adult/a. Vaig iniciar el meu procés terapèutic i de creixement personal amb una professional meravellosa a Barcelona, durant 1 any i mig.

 

Després d’aquest temps de transformació a Barcelona ja sentia la necessitat de tornar a les meves arrels. M’he traslladat aquí, a Palma de Mallorca, que tot i no ser la meva terra natal, la seva gran acollida ha fet que ja me’n senti part. Continuo amb les meves ganes d’aprendre i créixer. Ara m’estic formant com a Terapeuta Corporal Integrativa, a l’Espai TCI Mallorca, i estic continuant a l’illa el meu procés terapèutic acompanyada d’una persona i professional preciosa.

 

FORMACIÓ

  • Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitat en Anàlisis i Intervenció Psicoeducatives.​

  •  Formació Nova Mirada, a l’Albada Espai d’Educació Viva.

  •  Curs d’Introducció a l’Educació Viva pel CRAEV.

  •  Taller Límits que alliberen.

  •  Formació de El Roure Espai d'Educació Viva.

  •  Formada en Teràpia Familiar Sistèmica a l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu, Institut Sistèmic de Barcelona.

  •  Formació d’equip sobre Gènere, Espai Aigua.

  •   Actualment, formant-me en Teràpia Corporal Integrativa a l’Espai TCI Mallorca